Om Folkets Hus

Folkets Hus i Rönninge byggdes år 1922 till stor del av frivilliga händer och ägs numera av Byggnadsföreningen Hemgården U.P.A. som står på folkrörelsegrund. Huset ligger bara drygt 50 meter från Rönninge station och har även nära till busshållplats och fri parkering, vilket gör det lättåtkomligt för de allra flesta. I dess omgivning ligger fler äldre hus och en fin miljö som gör det trevligt för folk att träffas och småprata innan de träder in i huset.

Bröllop i Stora salen

I början användes Folkets Hus till mycket dans och möten men används i dagsläget till alla möjliga evenemang där människor umgås och har det trevligt, antingen i Stora salen eller Gluggen.

Stora salen är anpassat för evenemang som fester, bröllop och större utställningar. Det är hit huvudingången leder, och här finns bland annat en trevlig entré, scen och läktare.

Gluggen ligger på undervåningen med ingång på en annan sida av huset och är en mindre lokal mer anpassad för möten eller mindre fester.

För övrigt så är huset kulturmärkt vilket bland annat innebär att ingen exteriör förändring får ske. Värt att notera är att upptäcksresande Sten Bergman bodde här fram till sin död 1975, och att konstnären Bruno Liljefors verkade här. Vi är även med i huvudorganisationen Folkets Hus och Parker.

Bokning sker via telefon eller mail, se priser för mer information. Då tillgången till lokaler för uthyrning i Salem/Rönninge är begränsad är det bra att vara ute i god tid. Vi kan också förmedla kontakter med närliggande restauranger med catering.


Generellt gäller följande för våra lokaler: Från klockan 23.00 ska volymen på musik inomhus sänkas till samtalsnivå och alla fönster måste stängas. Från klockan 01.00 ska det vara helt tyst i lokalerna.

Om hyrestagaren negligerar dessa regler utgår ett vite på minst 1000:- kronor som kommer att dras från depositionen eller faktureras även om vi får vetskap om detta först i efterhand genom polisen eller närboende!


Tack för visat intresse och lycka till med det ni tänkt använda lokalerna till!

Ta en titt i vårt galleri om ni vill se fler bilder.